Lente

Klaar voor de lente?

Een handige hulplijst om jouw huisdier klaar te stomen voor het voorjaar!

Is jouw huisdier er klaar voor om de bloemetjes buiten te zetten? Als het zonnetje weer begint te schijnen en de vogels gaan fluiten, staat jouw hond of kat waarschijnlijk al voor de deur, popelend om naar buiten te gaan. Wij hebben een hulpgids opgesteld om jouw viervoeter klaar te stomen voor de eerste keer in de lentezon.

Beestjes begone!

Als de zonnestralen weer warmer worden en de temperatuur oploopt, worden ook de parasieten weer actiever. In de maanden maart tot en met oktober is het risico op bijvoorbeeld tekenbeten bijvoorbeeld het grootst. Om jouw huisdier te beschermen tegen deze akelige wezentjes, kun je pipetten aanschaffen of een tekenband. Toch blijft het belangrijk om je hond na elke wandeling goed te controleren. Naast teken zijn ook vlooien en wormen grote plagen. Ook voor deze beestjes geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat je jouw hond of kat geregeld ontwormt en een vlooienpipet aanbrengt, om jouw viervoeter zo goed mogelijk te beschermen.

Kom je binnenkort bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinaties? Dan kun je ook gelijk jouw huisdier laten chippen of de chip laten controleren. Het kan namelijk gebeuren dat jouw hond wegloopt tijdens het wandelen of dat jouw kat verdwaald, ook al let je nog zo goed op. Als jouw hond of kat gechipt is, heb je de meeste kans dat je jouw huisdier na zo’n misavontuur weer in de armen kan sluiten.

Lente

Goed voorbereid op weg

Niets is leuker dan een lange wandeling door velden en dalen maken als de grauwe winter het land heeft verlaten. Behalve dan misschien een nieuwe look voor je hond. Net als dat jij je winterkleren de deur uit doet, is het ook een goed idee om de halsband en riem van je hond te vervangen. Niet alleen worden de band en riem snel vies, als een van deze dingen breekt door ouderdom, kan het gebeuren dat je hond wegloopt.

Naast een hondenriem is het ook handig om poepzakjes mee te nemen. Niets is beter in het verpesten van jouw zonnige humeur dan wanneer je in een hondendrol stapt. Geef het goede voorbeeld en zorg dat jouw hond geen nare verrassingen achterlaat. En natuurlijk mag je de snacks van Pets Unlimited niet vergeten, om jouw hond te belonen als hij zich keurig gedraagt tijdens het wandelen, of gewoon om hem eens lekker te verwennen. Ook katten vinden het heerlijk om verwend te worden als ze een hele dag aan de wandel zijn geweest in de buurt.

Lente

Na de wandeling…

Uitgeput en hongerig komen jullie thuis. Wat is er dan lekkerder dan een paar Pets Unlimited Grillers om jouw hond te belonen. Of misschien lekkere kiphapjes om je kat te verwennen? En als jouw trouwe viervoeter zijn snacks verorberd heeft, kan je de viezigheid uit zijn vacht wassen of borstelen. De warme zonnestralen zullen er namelijk voor zorgen dat jouw hond of kat zijn dikke wintervacht verliest. Niet alleen kunnen de oude haren enorm gaan jeuken als ze blijven zitten, maar het hele huis komt er ook onder te zitten, en dat net na de grote voorjaarsschoonmaak.