In hectische tijden willen we nog wel eens vergeten om voor onszelf te zorgen. Gelukkig kunnen onze huisdieren ons daar een handje bij helpen. Even knuffelen met je kat, een lange wandeling in de frisse lucht met je hond, opstaan om je huisdier eten te geven: zonder het in de gaten te hebben, helpen onze huisdieren ons elke dag met een beetje self-care. En we kunnen ook nog meer van ze leren op dit gebied! Daarom deze maand: welke self-care tips hebben onze huisdieren voor ons?

Als je iets wil, gewoon vragen!

Heb je er soms moeite mee om hulp te vragen als iets niet lukt? Jouw hond of kat heeft daar geen problemen mee. Of ze nou eten of aandacht willen, met luidkeels gemiauw of een smekende blik weten ze altijd hun zin te krijgen. Nu hoef je natuurlijk niet te miauwen, maar af en toe om hulp vragen is een stuk beter dan met het probleem blijven zitten 😉.

Wees goed voor degenen die voor je zorgen

De band tussen een huisdier en zijn baasje is ijzersterk. Wij zorgen immers voor deze beestjes in huis: we geven ze eten, laten ze uit, spelen en knuffelen vaak met ze. Hoe meer je voor jouw huisdier zorgt, hoe hechter jullie band wordt. Daarom zijn onze katten en honden ook altijd zo blij als we na een lange dag werken weer thuis komen.

Zoek een heerlijk plekje om af en toe te relaxen

Katten en honden zijn heel goed in het vinden van relax-plekjes. Kussentjes, mandjes of de bank: jouw huisdier weet altijd de beste plek te vinden om even een lekker dutje te doen. Maak voor jezelf ook zo'n relaxhoekje, waar je even met een kop koffie of thee tot rust kunt komen. Na een cat-nap kun je weer de hele wereld aan.

Self Care Tips 02

Geniet van de natuur om je heen

In een hectisch leven is het soms lastig om de kleine dingen te waarderen. Maar honden en katten zijn daar heel goed in. Lekker snuffelen aan elke graspol of urenlang uit het raam staren naar de vele bezoekers in de tuin. Ga eens naast je kat zitten en staar met hem mee naar buiten, of laat jouw hond lekker aan alle struikjes snuffelen terwijl je naar de vogelgeluiden luistert. Geniet van de kleine dingen!

Rekken en strekken

Zit je rug in de knel na een lange dag thuiswerken of heb je even een energiedipje? Leer van je kat en plan een korte yoga sessie in! Katten vinden altijd wel tijd om even heerlijk te rekken en strekken, of dat nou na een lang dutje is of tijdens de manicure aan de krabpaal. Schud die spieren even lekker los en je kunt er weer tegenaan!

Geniet af en toe van een lekker tussendoortje

We weten dat tussendoortjes niet altijd gezond of verantwoord zijn, maar jouw hond of kat zal een lekkere snack niet zo snel afslaan! Gelukkig hebben wij voor hen heerlijke verantwoorde en gezonde snacks om even van te genieten. Nu moet het mensenbaasje nog iets lekkers vinden om zichzelf mee te verwennen 😉.

Tijd voor een massage!

Een massage is toch wel dé self-care routine waardoor je je weer helemaal heerlijk voelt. Lekker even die spieren ontspannen: je voelt je meteen een stuk beter! Wil je jouw huisdier ook mee laten genieten? Er zijn genoeg tips online te vinden om jouw hond of kat ook een massage te geven! Zo kan jouw huisdier zich helemaal ontspannen en al dit geknuffel is ook nog eens goed voor jouw geluksgevoel! Jouw huisdier aaien en knuffelen werkt namelijk stress-verminderend. Een win-win situatie dus!

Self Care Tips 03

Spreek eens met vrienden af

Ok, katten zijn dan misschien niet zo sociaal, maar honden vinden niets leuker dan samen met hun soortgenoten door het hondenpark rennen. En jij wordt toch helemaal gelukkig als je jouw hond zo blij en speels met zijn makkers door het veld ziet daveren? Ken jij meer hondenbaasjes? Spreek dan gezellig met z'n allen af in een hondenpark. Zo kunnen zowel jullie als jullie honden gezellig bijkletsen.

Leef in het nu

Honden en katten geven niets om wat er gisteren gebeurd is, en wat er morgen gebeurt, zijn zorgen voor later. Als je door de werk-bomen het bos niet meer ziet, of je hebt teveel aan je hoofd, neem dan een voorbeeld aan je huisdier en focus helemaal op het hier en nu. Helemaal leuk als jullie dat samen doen (tip: je huisdier aaien werkt erg ontspannend).

Disconnect van de digitale wereld

Loopt jouw kat ook weleens over je toetsenbord of gaat hij er zelfs op liggen? Daarmee wil hij zeggen dat je af en toe even moet unpluggen uit de digitale wereld….waarschijnlijk 😉. De informatie die we via alle schermen aangeleverd krijgen, kan soms voor een echte overload zorgen. Laat al je apparaten links liggen en gebruik die tijd om lekker met je huisdier te spelen of iets nieuws te leren!

 

We kunnen nog veel leren van onze huisdieren. Van knuffelen tot luieren en lekker eten: jouw hond of kat weet zeker wat genieten is! Dus neem af en toe even tijd voor jezelf om je huisdier na te bootsen in hun self-care routine 😊.